Het Groene Woud

In Nationaal Landschap Het Groene Woud, in de stedendriehoek ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg, lopen stad en land naadloos in elkaar over. Het Groene Woud is van iedereen en voor iedereen dankzij de samenwerking tussen overheden, het bedrijfsleven, organisaties en burgers. Door hun initiatieven en betrokkenheid valt er te ontdekken, te beleven, te bewonderen en te genieten van karakteristiek landschap, bijzondere natuur en Bourgondische gastvrijheid. Het Groene Woud is dynamisch, verrassend en dichtbij: gewoon bij jou om de hoek.

Het gevarieerde en waardevolle landschap van Het Groene Woud ligt binnen de steden Eindhoven, Tilburg en 's-Hertogenbosch. Hier, in deze groene long, lopen stad en land naadloos in elkaar over. Dankzij intensieve samenwerking tussen en grote betrokkenheid van overheid, bedrijfsleven, organisaties en burgers is Het Groene Woud van én voor iedereen; er valt volop te ontdekken, te beleven, te bewonderen en te genieten van een kleinschalig landschap, gevarieerde natuur, waardevolle cultuurhistorie en authentieke dorpjes. Sfeervolle horecagelegenheden, gezellige pleisterplaatsen, een breed aanbod aan activiteiten en unieke evenementen bieden inwoners en publiek de dynamiek die een mens goed doet. In Het Groene Woud zijn landschap, natuur en gastvrijheid innig met elkaar verbonden, waardoor iedereen zich welkom voelt in dit bijzondere Brabantse Nationaal Landschap.

De geschiedenis van het gebied gaat terug tot de laatste ijstijd. Tegenwoordig liggen er 21 natuurgebieden in Het Groene woud, die samen met veel bijzondere landschapselementen zorgen voor de kenmerkernde identiteit. Typerend voor Het Groene Woud is ook de grote biodiversiteit. Er leven honderden soorten zoogdieren, vogels, vlinders, kevers etc

Gerelateerde afbeelding