Ook dit moet u zien of doen in Heerlijkheid Heeswijk-Dinther:

Dier en Tuin Weide De doelstelling van de stichting is de interesse voor plant en dier te bevorderen. Op een terrein van vijf hectare maakt Dier & Tuin Weide de natuur met haar vele facetten toegankelijk voor de inwoners van Bernheze en haar bezoekers. Men kan elke dag, geheel gratis en vrijblijvend, kennis maken met landbouwdieren, het leven op de boerderij en het doormaken van het ritme van de seizoenen.
blotevoetenpad brabant Op je blote voeten lopen met 25 hindernissen over gras, kiezels, palen, door water, door de modder, klapzand, houtsnippers, etc. is natuurbeleving ten voeten uit. U bepaald zelf de aankomsttijd. U wordt ontvangen met koffie en appelgebak, kinderen cake en ranja, u krijgt uitleg en een rugzak met spullen. Vervolgens gaat u op pad. Kosten: zie de site door links te klikken op het logo.
Kalverbladroutes

4x een uurtje wandelen of fietsen met een 4- of 5-gangen verrassingsdiner. In het Hotel-Restaurant wordt u om 10.30 uur hartelijk ontvangen met koffie en iets lekkers. Om 11 uur gaat u met de plattegrond en routebeschrijving op pad voor uw eerste wandel- of fietsroute door de natuur en langs bijzondere plaatsen. U komt terug bij het restaurant en uw tafel staat klaar voor het eerste gerecht. Zo gaat u nog 3 routes op pad en bij terugkomst staat er telkens een lekker gerecht voor u klaar.

Kanovaren

Kanovaren van De Kilsdonkse Molen tot Kasteel Heeswijk .
Van 1 april tot en met 31 oktober. Starten kan elke dag vanaf 11.00 uur. De laatste afvaart is om 15.00 uur. U dient wel vooraf te reserveren. De kosten bedragen €36,- per kano. De kano’s zijn geschikt voor drie volwassen personen of twee volwassenen met twee kleine kinderen.Na afloop van uw kanotocht wordt u met een busje opgehaald en naar De Kilsdonkse Molen teruggebracht. Indien het een grote groep betreft, worden alleen de ‘chauffeurs’ van uw gezelschap opgehaald. Zij dienen op hun beurt de overige leden van de groep weer op te pikken. Deze arrangementen kunt u boeken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.