De bevrijding van het kasteel eind 1944 nagespeeld

De bevrijding van Kasteel Heeswijk door de Geallieerden in 1944 is op 30 september nagespeeld door re-enactors uit heel Nederland, België en Duitsland. Het talrijke publiek bekeek de originele wapens, voertuigen en kleding van dichtbij.

Bekijk hier de film.

 

Kasteel Heeswijk

TOPMONUMENT VAN BRABANT

Kasteel 4

5473 VA Heeswijk-Dinther

www.kasteelheeswijk.com

Geopend: ma t/m zo 11.00-17.00 uur

Groepen de hele week rondleiding (boeken via de website)

 

Rondleiding
Het kasteel, de tuin en het landgoed kunnen op eigen gelegenheid worden bezocht. Wilt u aanvullende leuke achtergrondverhalen en interessante weetjes horen, dan is een rondleiding door een ervaren gids of de audiotour ‘Kasteel Heeswijk spreekt’een aanrader. U kunt aansluiten bij de rondleiding op vastgestelde tijden. Het is ook mogelijk om een groepsrondleiding te reserveren met een gids exclusief voor uw groep.
Kijk hier verder voor boekingen rondleiding Kasteel Heeswijk.

Historie
Het Kasteel van Brabant bestaat bijna duizend jaar. De rijke geschiedenis van dit machtige monument kun je beleven in en rondom het kasteel. Prominent ligt Kasteel Heeswijk in het beekdal van de Aa nabij Den Bosch, indrukwekkend middelpunt van Landgoed Heeswijk. Vanaf hier bestuurden de heren van Heeswijk-Dinther hun domein. De laatste eigenaren, de baronnen Van den Bogaerde van Terbrugge, waren verbonden aan het Koninklijk Huis. Nu is het kasteel een museum.

Omgeving
Het kasteel is een Brabantse Natuurpoort. Vanaf hier maak je mooie wandelingen door de bossen, de lanen en velden van het landgoed, doorsneden door de kronkelende Aa. Over de Aa vaart een fluisterboot naar de Kilsdonkse Molen, een unieke water/windmolen. In het dorp Heeswijk-Dinther vind je de museumboerderij en de eeuwenoude Abdij van Berne met zijn bierproeverij.

Over ons
Stichting Kasteel Heeswijk wil het kasteel als monument in stand houden en openstellen voor bezoek. Als culturele stichting worden wij door velen gesteund. Hierdoor kunnen wij restauraties uitvoeren én een activiteitenprogramma met exposities, educatie, schoolactiviteiten, concerten, levende geschiedenis en andere evenementen. Help ons als vriend, ridder of vrijwilliger!

Bezoekersinfo
Bezoek het kasteel gedurende het gehele jaar. Zondag kun je een concert, levende geschiedenis of andere presentatie meemaken.